2 vormen van thought leadership


2 vormen van thought leadership

Ik begeleid veel bureaus die met thought leadership aan de slag gaan. Grofweg zie ik twee werkwijzen ontstaan:

  1. Bureaus die wekelijks een interne expert interviewen om interessante inzichten op te halen.
  2. Bureaus waarin een leider actief hun expertise verdiept door zelf inzichten op te halen van buiten de eigen organisatie.

Ogenschijnlijk maakt het niet veel uit, want in beide gevallen komt er content die gebaseerd is op daadwerkelijke expertise van mensen die weten waar ze het over hebben.

Toch is de praktijk anders.

Het eerste plan is namelijk reactief. De experts waar de inzichten vandaan komen zijn bezig met hun werk voor klanten en worden eens in de maand gevraagd om bij te dragen aan marketing. Doorgaans resulteert dit in titels als:

  • Waarom elke organisatie een brandbook nodig heeft.
  • 5 voordelen van composable commerce.

Het tweede plan is pro-actief. De thought leader committeert zichzelf aan het wekelijks consumeren van inspiratie en delen van een inzicht.

En dat zelf consumeren en delen maakt het verschil:

  1. Door het lezen, luisteren en kijken naar relevante inzichten van anderen combineert ze perspectieven tot inzichten die anderen niet hebben.
  2. Door het wekelijks publiceren van eigen content leert ze wat wel en niet resoneert bij haar doelgroep.

Dat levert hele andere titels op:

  • Design ROI: de business case van een €200k rebranding.
  • Hoeveel % van je dev budget moet naar onderhoud gaan? Een best practice onderzoek onder snelgroeiende bedrijven.
  • Organisch verkeer in een zero-click tijdperk.

Het belangrijkste verschil tussen beide sets titels?

De laatste 3 zijn ook interessant als je nu nog niet op zoek bent naar een bureau. En dat is belangrijk, want volgens Bain & Company gaat 90% van de deals naar een bureau dat iemand al kende voordat zij actief op zoek ging.

Dus:

Creëer content voor mensen zonder budget.

Zodra het budget komt, gaat het veel vaker naar jullie.

Koen

Werkt al 15 jaar aan betere business modellen voor agencies & consultancies.

Is deze mail naar je doorgestuurd? >> Hier schrijf je jezelf in.

Heb je een vraag of opmerking? Beantwoord deze mail gerust!

Postbus 1515, Nijmegen, Gld 6501 BM
Unsubscribe · Preferences

Koen Hendrickx

Alles over het vermarkten van expertise.

Read more from Koen Hendrickx

De bouwstenen van een adviespropositie ↓ Vaak schrijf ik over wat verstandig is om te doen of over het waarom daarachter. Vandaag gaat over een minstens net zo belangrijke vraag: hoe doe je dat dan? Stel dat je (nog) meer strategisch partner wil worden van je klanten. Dan moet denkwerk een groter aandeel in jullie omzet krijgen. Hoe bouw je nou een goede adviespropositie? Het slechte nieuws: waarde genereren met adviseren is context-afhankelijk. Van de klant, het onderwerp, de adviseur en de...

Verruil complexiteit voor discipline ↓ Elke maand lees ik een paar marketingplannen van bureaus. De een nog ambitieuzer dan de ander: Wekelijkse content publiceren op 3 kanalen Jaarlijks een groot event voor klanten Maandelijks een webinar En dat alles met 1 part-time marketeer en wat uren van collega's. De Britten noemen dat a mile wide and an inch deep. Oftewel: je ambitie matcht niet met je resources. Het gevolg laat zich goed voorspellen: weinig diepgang, bruikbaarheid en originaliteit....

Afhankelijk van verborgen aandeelhouders ↓ Toen mijn oud-compagnon Nick en ik ons bureau startten in 2010 deden we initieel al onze projecten op het Joomla CMS. Voor ons was dat aantrekkelijker dan WordPress, want Joomla was op dat moment technisch geschikter voor complexe websites. Bovendien draaide een kleine 15% van alle websites wereldwijd erop, dus het leek een veilige keuze. Fast-forward naar 2025 en vraag je eens af hoe succesvol je nu bent met de reputatie als allerbeste Joomla...